Balend Groningen hard onderuit in geheim oefenduel

Reacties

FC Groningen heeft van Werder Bremen een flinke tik gekregen (6-1). Aan het geheime vriendschappelijke duel ging de nodige commotie en ergernis vooraf.

Balend Groningen hard onderuit in geheim oefenduel
© Imago

Aanvankelijk leek het duel uit het programma te zijn geschrapt. Op last van de Duitse autoriteiten moest de Eredivisionist dinsdag naar buiten brengen dat de wedstrijd tegen Werder Bremen was afgelast. Maar van een definitieve afgelasting was geen sprake. Uit angst voor problemen met supporters mocht FC Groningen pas 35 minuten voor de aftrap melden dat de wedstrijd zonder publiek alsnog doorging.

De Nederlandse club baalde van de gang van zaken. 'Iedereen bij FC Groningen is enorm teleurgesteld dat deze wedstrijd op deze wijze georganiseerd en gecommuniceerd moest worden. Het staat haaks op de manier waarop FC Groningen haar achterban wil informeren', bracht de Eredivisionist naar buiten.

FC Groningen voelde zich gedwongen mee te gaan in de oplossing van de Duitse autoriteiten, omdat een afgelasting van het duel met Werder Bremen als onwenselijk werd betiteld in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Trainer Frank Wormuth zag zijn ploeg zaterdag in het geheime duel hard onderuit gaan. Na tien minuten had Cyril Ngonge nog wel voor een Groningse voorsprong getekend, maar daarna was het Werder dat zes keer te scoren kwam. Marvin Ducksch (3) en Niclas Füllkrug (2) waren de grootste beulen voor FC Groningen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.