Bale uiterst tevreden: 'België is de te kloppen ploeg'

Reacties

Gareth Bale kon zijn geluk niet op na het gelijkspel op bezoek bij België in de EK-kwalificatiecampagne. Door de remise staat Wales in poule B tweede met acht punten uit vier duels, een puntje achter Israël dat na drie optredens nog de maximale score heeft.

Bale uiterst tevreden: 'België is de te kloppen ploeg'

België heeft na drie wedstrijden vijf punten en is daarmee vierde met een punt achterstand op nummer drie Cyprus, dat wel één keer vaker in actie kwam. 'België behaalde de kwartfinale van het WK, staat in de top vijf van de wereld en heeft een heel contingent aan fantastische spelers', vertelde Bale in de Belgische pers. 'Het is de te kloppen ploeg in onze reeks. Als je tegen zo'n sterk team een punt mee naar huis kan nemen, is dat een fantastisch resultaat. We verdienden dat punt ook. Er was geen geluk mee gemoeid. Het was het resultaat van het keiharde werk van heel de ploeg. Vorige campagne hadden we zo'n wedstrijd altijd verloren.'

Doelman Thibaut Courtois baalde in tegenstelling tot de sterspeler van Real Madrid van het puntenverlies: 'Wij wilden alle punten, terwijl voor hen een punt in een uitwedstrijd ook goed is: zij blijven zo op kop. Dus ja, ik ben teleurgesteld', aldus de Belgische doelman van Chelsea.

'Nu moeten we toch gaan winnen in Israël', kijkt Courtois alvast vooruit naar het cruciale duel voor De Rode Duivels op 31 maart. Drie dagen daarvoor ontvangt België op eigen terrein het verrassend goed presterende Cyprus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.