Bale stoot collega Ronaldo van troon als duurste speler

Gareth Bale is zo goed als zeker de nieuwe koploper van de toptien van duurste transfers ooit. De kersverse flankspeler van Real Madrid werd voor een bedrag van 99 miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur. In Madrid komt de Welshman zijn voorganger tegen van die lijst, Cristiano Ronaldo.

Bale stoot collega Ronaldo van troon als duurste speler

De genoemde bedragen bij de overgang van Bale zijn uiteenlopend, maar dat de transfersom hoger ligt dan dat van de vorige recordhouder Ronaldo lijkt wel zeker. Ronaldo werd in 2009 voor 94 miljoen euro overgenomen door Real Madrid van Manchester United.

De Spaanse topclub heerst sowieso in de lijst van de duurste transfers uit de geschiedenis. Liefst vijf van de tien plaatsten worden ingenomen door een speler die voor een duizelingwekkend bedrag de overstap maakte naar Estadio Santiago Bernabéu.

Behalve Bale en Ronaldo, bezetten Zinedine Zidane (73 miljoen, kwam over van Juventus), de Braziliaan Kaká (65 miljoen, AC Milan) en Luis Figo (60 miljoen,Barcelona) de respectievelijke derde, vijfde en achtste plaats.

Behalve Real Madrid komen ook Barcelona, Paris Saint-Germain, AS Monaco en Chelsea voor in de lijst van clubs die enorm hoge bedragen betaalden voor een topspeler.

De meest kostbare Nederlander in de lijst is Marc Overmars. De huidige technisch directeur van Ajax bezet plaats 36. De voormalige aanvaller van Ajax werd in de zomer van 2000 voor een bedrag van veertig miljoen euro door Barcelona gekocht van Arsenal.

Bekijk hier al onze video's