Bale: 'Spelers scheppen op over klassering boven Engeland'

Reacties

Gareth Bale mag zich op dit moment met drie treffers topscorer van het EK noemen, maar de ambities van de aanvalsleider van Wales reiken veel verder dan dat.

Bale: 'Spelers scheppen op over klassering boven Engeland'

'Het ultieme doel blijft om het toernooi te winnen', zegt Bale op de persconferentie in aanloop naar het duel met Noord-Ierland van zaterdag (18.00 uur), waarbij de winnaar doorstoot naar de laatste acht. 'Noord-Ierland is wel poulewinnaar geworden in de EK-kwalificatie, dat is niet per ongeluk gebeurd', waarschuwt de speler van Real Madrid.

Wales loopt in elk geval over van vertrouwen in aanloop naar het duel in de achtste finale, nadat in de groepsfase onder meer Engeland werd voorgebleven. 'Het is altijd fijn om boven Engeland te eindigen. Daar scheppen sommigen in de spelersgroep zelfs over op', weet Bale. 'We zijn blij dat we bij de laatste zestien zitten. Het maakte ons niet uit tegen wie we zouden moeten. We wisten dat het moeilijk zou worden.'

Wales en Noord-Ierland zijn beide debutant op een EK-eindronde. De winnaar van het duel treft in de kwartfinale de winnaar van Hongarije - België, dat zondag wordt gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.