Bale leidt Tottenham naar ruime zege op armoedig Villa

De overwinning van Tottenham Hotspur op Aston Villa was allesbehalve onterecht, maar het kostte de Londense formatie veel tijd afstand te nemen. Gareth Bale maakte het verschil (0-4).

Aston Villa kwam in de eerste helft nauwelijks van de eigen helft, maar kwam de aanhoudende aanvalsstroom van Tottenham Hotspur wel zonder schade door. Met name keeper Brad Guzan kweet zich met verve van zijn taken.

Na rust zocht Aston Villa, dat zaterdag met 8-0 ten onder ging tegen Chelsea, meer de aanval. Christian Benteke dwong Spurs-doelman Hugo Lloris in de 55ste minuut tot de eerste redding van de avond. Maar de opleving van de thuisploeg werd in de kiem gesmoord.

In een tijdsbestek van vier minuten deed Tottenham wat het in het uur ervoor had nagelaten; het overwicht omzetten in doelpunten. Jermain Defoe brak in de 58ste minuut de ban na een fraaie steekpass van Kyle Naugthon. Niet veel later verdubbelde Gareth Bale de marge om in de 73ste en de 83ste minuut het duel met een zuivere hattrick te beslissen.

Tottenham Hotspur is door de zege geklommen naar de vierde plaats, met slechts twee punten achterstand op Chelsea. Aston Villa, dat aantrad met Karim El Ahmadi en Brett Holman in de basis, blijft veroordeeld tot de gevarenzone.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.