Bale heeft geen advies nodig van Ronaldo voor vrije trappen

Reacties

In tegenstelling tot Cristiano Ronaldo is Gareth Bale (26) dit toernooi wél succesvol uit vrije trappen. De Welshman benutte al twee vrije schoppen in de wedstrijden tegen Engeland (2-1 verlies) en Slowakije (2-1 winst) en daarmee is hij mede-recordhouder.

Bale heeft geen advies nodig van Ronaldo voor vrije trappen

Als Bale maandagavond tegen Rusland wéér scoort uit zo'n standaardsituatie, kan hij een mijlpaal bijschrijven. Ook Michel Platini (Fra, 1984) en Thomas Hässler (Dui, 1992) waren op EK's twee keer trefzeker uit een vrije trap.

Nog belangrijker voor Bale is dat bij winst op Rusland, Wales geplaatst is voor de achtste finale. De Russische keeper Igor Akinfeev is gewaarschuwd voor de specialist van Real Madrid, die bij zijn Spaanse werkgever vaak met Cristiano Ronaldo oefent op zijn trap. Toch heeft Bale zijn eigen stijl. Tips van zijn Portugese teamgenoot heeft hij naar eigen zeggen niet nodig.

'Ik doe het op mijn eigen manier. Ik hou van mijn eigen stijl. We oefenen op hetzelfde veld, maar dan wel apart van elkaar', zegt hij tegen The Standard. In het verleden trapte Bale zijn vrije trappen met een curve, tegenwoordig geeft hij de voorkeur aan een andere techniek. 'De traditionele trap, waarbij je de bal krult, vond ik een beetje saai. Dus toen heb ik mijn techniek aangepast.'

Met de huidige EK-bal is het voor Bale makkelijker om de keeper te verrassen. 'Als je 'm goed raakt, zit er veel effect aan de bal. Ik voel mee met de keepers, maar voor ons als spelers is het een voordeel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.