Bale geeft revanche Real Madrid gestalte

Reacties

Real Madrid heeft zich gerevancheerd voor de slechte beurt in de Champions League. Het ging ten koste van Leganés, dat door toedoen van Gareth Bale ten onder ging tegen de koploper van de Primera Divisón (3-0).

Bale geeft revanche Real Madrid gestalte

Real Madrid sloeg woensdag een modderfiguur in de Champions League, waarin Legia Warschau andermaal de defensieve kwetsbaarheid van De Koninklijke onder de aandacht bracht (3-3). De sporen van de frustrerende avond waren vier dagen later nog zichtbaar. Real Madrid maakte een allesbehalve overtuigende indruk.

Het optreden van Cristiano Ronaldo in de eerste helft was een toonbeeld van de frustratie bij Real, dat nauwelijks dreigend was tegen Leganés. De Portugees incasseerde een gele kaart wegens protesteren en zag meer mis dan goed gaan.

In tegenstelling tot Ronaldo kon Bale zich wel in positieve zin onderscheiden tegen Leganés. De international van Wales bood de formatie van trainer Zinedine Zidane soelaas. In de 38ste minuut brak hij de ban na een pass van Isco. Met enig fortuin passeerde hij doelman Jon Ander Serantes om de verlossende 1-0 te maken.

Op slag van rust was Bale attent bij een kopbal van Raphaël Varane, zodat Real Madrid met een geruststellende 2-0 de kleedkamer kon opzoeken. Het was een voldoende basis voor de achtste zege in La Liga. Álvaro Morata nam een kwartier voor tijd op aangeven van Toni Kroos alle onzekerheid weg. 

Real Madrid verstevigde de koppositie met de overwinning, waar achtervolger Atlético zich zaterdag verslikte in Real Sociedad. Er was meer reden voor tevredenheid bij Zidane. Voor het eerst sinds 18 september incasseerde De Koninklijke geen treffer, hetgeen in Santiago Bernabéu zelfs op 4 mei (tegen Manchester City) voor het laatst gebeurde. Doelman Keylor Navas had dus ook reden tot juichen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.