Bale bezorgt Zidane een zorgeloos debuut

Zinedine Zidane is als trainer van Real Madrid begonnen met een probleemloze overwinning. Gareth Bale wees De Koninklijke de weg tegen Deportivo La Coruña (5-0).

Bale heette de man te zijn die als een van de weinigen bij Real Madrid moeite had met het ontslag van Rafael Benítez, die afgelopen maandag aan de kant was gezet. Maar juist de international van Wales vertolkte een hoofdrol bij het debuut van Zidane op de bank van Real Madrid.

Bale speelde onbewust een rol bij de openingstreffer van Karim Benzema. De Franse spits kreeg zijn honderdste competitiedoelpunt voor Real Madrid op zijn naam door een inzet van Sergio Ramos met de hak van richting te veranderen. Deportivo ageerde tevergeefs tegen de goal vanwege het vermeende buitenspel van Bale, die doelman German Lux het zicht had ontnomen.

Op de 2-0 van Bale zeven minuten later viel niets af te dingen. De aanvaller kopte fraai raak na een voorzet van Dani Carvajal. Het bleek het begin van een productieve avond voor de iinternational van Wales. In de 49ste minuut zette hij met een bekeken schot de 3-0 op het scorebord na een voorzet van Cristiano Ronaldo, waar Toni Kroos tekende voor de assist voor de 4-0 van Bale.

In de 74ste minuut gunde Zidane de man die zijn debuut op de bank bij Real kleur gaf een publiekswissel. Zizou was al zeker van een succesvol eerste optreden als eindverantwoordelijke bij De Koninklijke. Het slotakkoord kwam in de blessuretijd van Benzema, waar Cristiano Ronaldo tevergeefs had gejaagd op zijn treffer.

Real Madrid is door de simpele overwinning op twee punten is gekomen van Barcelona. De aartsrivaal heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.