Bakkali: 'Ik ben opgelucht dat dit achter de rug is'

Zakaria Bakkali maakte dinsdagavond zijn debuut namens België en dat zorgde voor opluchting. De zeventienjarige vleugelaanvaller van PSV kon ook voor Marokko kiezen, wat de laatste weken voor veel media-aandacht zorgde.

Bakkali: 'Ik ben opgelucht dat dit achter de rug is'

'Natuurlijk was ik best wel zenuwachtig', aldus Bakkali na het thuisduel met Wales bij het slot van de WK-kwalificatiecampagne (1-1). Als invaller kwam hij in de 78ste minuut binnen de lijnen. 'Eindelijk was het dan zover. Ik ben opgelucht dat dit achter de rug is. Dit smaakt naar meer.'

'Mijn hele familie zat op de tribune. Dat maakte het helemaal speciaal', vervolgde Bakkali in gesprek met Belgische media. 'Ik ben heel erg blij, want we gaan naar het WK en dat is heel erg lang geleden. De 1-1 een domper? Dat maakt niet uit, want we gaan toch gewoon naar Brazilië. Hopelijk kan ik mee. Het is mijn bedoeling om veel te scoren en assists te geven voor België.'

Bakkali was tijdens zijn debuut 17 jaar en 262 dagen oud, waarmee hij de op zes na jongste Rode Duivel in de geschiedenis is. Ook Jean Capelle, Paul Van Himst en Joseph Munsch debuteerden op hun zeventiende, maar waren nog net iets jonger dan Bakkali.

Fernand Nisot is recordhouder en blijft dat waarschijnlijk ook. Op 30 april 1911 was hij 16 jaar en 9 dagen, waarmee hij Anthony Vanden Borre en Romelu Lukaku - die deze eeuw op zestienjarige leeftijd debuteerden in het nationale team van België - ruimschoots voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen