Bakkali: 'Bijzonder moment in het bijzijn van mijn familie'

Zakaria Bakkali hoopt, nu België zich heeft verzekerd van deelname aan het WK in Brazilië, op korte termijn zijn debuut voor de Rode Duivels te maken. De aanvaller van PSV koos onlangs voor een interlandcarrière met België, terwijl ook Marokko een optie was.

Bakkali: 'Bijzonder moment in het bijzijn van mijn familie'

'Als ik speel, zal het een bijzonder moment zijn in het bijzijn van mijn familie', meldt Bakkali in gesprek met Nieuwsblad over het duel van dinsdag met Wales. 'En zo’n feestelijke wedstrijd is natuurlijk perfect om mij te laten zien aan het Belgische publiek. Maar ik heb geen idee wat bondscoach Marc Wilmots wil. Ik hoop in ieder geval mijn eerste minuten te pakken.'

De Belgen plaatsten zich afgelopen vrijdag na de 2-1 overwinning in en tegen Kroatië voor het eerst sinds 2002 voor een eindtoernooi. Destijds reikte België tot de achtste finales van het WK in Japan en Zuid-Korea, waarin het werd uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Brazilië (2-0).

Voor Bakkali (17) lonkt mogelijk op achttienjarige leeftijd zijn eerste mondiale eindtoernooi. Echter, de kleine aanvaller heeft te maken met een moordende concurrentie in de aanval. 'Ik heb misschien het voordeel dat ik zowel op de linker- als op de rechterflank van de aanval uit de voeten kan', aldus de rappe buitenspeler.

Bij de Rode Duivels zijn opties voor Wilmots op de flanken legio. Zo heeft de keuzeheer van België de keuze uit onder anderen Dries Mertens (Napoli), Nacer Chadli (Tottenham Hotspur), Eden Hazard, Kevin De Bruyne (beiden Chelsea), Kevin Mirallas (Everton) en PSV-aanvaller Bakkali.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen