Bakkal: 'Als mens naar m'n zin, als voetballer totaal niet'

Otman Bakkal en Dinamo Moskou zijn het erover eens dat het beter is als de allround middenvelder de club verlaat. De Eindhovenaar vertrok in de zomer van 2012 naar de Russische hoofdstad, maar kwam al binnen enkele maanden op de tribune terecht.

Bakkal: 'Als mens naar m'n zin, als voetballer totaal niet'

'Mijn pech is geweest dat de trainer (Sergei Silkin, red.) die mij haalde, na een maand ontslag nam. Zijn opvolger Dan Petrescu ziet het niet in me zitten', legt Bakkal uit. 'Ik heb geprobeerd om hem door goed te trainen op andere gedachten te brengen, maar dat heb ik opgegeven.'

Bakkal (op de foto nog in Feyenoord-shirt) speelde tijdens vijf invalbeurten veertig minuten voor Dinamo Moskou. Op 1 december 2012 kwam Bakkal voor het laatst in actie voor de ploeg. Na de winterstop zat hij zelfs niet eens meer bij de A-selectie. 'Het komt er eigenlijk op neer dat ik het hier als mens prima naar mijn zin heb, maar als voetballer totaal niet', vervolgt Bakkal.

'Dinamo komt alle verplichtingen na, ze behandelen me keurig, maar ik wil gewoon weer voetballen. Het is op deze manier uiteindelijk niet vol te houden. Ik ben nog steeds een echte liefhebber en wil wedstrijden spelen.'

Bakkal tekende een jaar geleden een lucratief driejarig contract in Moskou. Hij verdiende die overgang tijdens een goed seizoen bij Feyenoord, dat hem huurde van PSV. In Eindhoven kon hij niet goed meer door een deur kon met de toenmalige coach Fred Rutten. (Thijs Slegers) Lees meer in Voetbal International nr. 26 die vanaf woensdag 26 juni in de winkel ligt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen