Badstuber en Gündogan terug in Duitse selectie

Reacties

Holger Badstuber en Ilkay Gündogan keren terug in de selectie van het nationale Duitse elftal. De verdediger van Bayern München is voor het eerst in ruim tweeënhalf jaar weer bij de selectie, terwijl Gündogan in augustus 2013 voor het laatst in actie kwam voor Die Mannschaft.

Badstuber en Gündogan terug in Duitse selectie

Badstuber speelde voor het laatst in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (4-4). De verdediger lag er sinds december 2012 uit met diverse blessures. Na al het blessureleed was de international dolgelukkig met zijn doelpunt in de returnwedstrijd in de Champions League van Bayern München tegen Shakthar Donetsk (7-0); het was de eerste goal van het seizoen voor Badstuber.

De vriendschappelijke wedstrijd tegen Paraguay (3-3) was de laatste keer dat Gündogan in actie kwam voor de Duitsers. Ook de middenvelder heeft veel te kampen gehad met blessures.

Duitsland speelt op 25 maart een vriendschappelijke wedstrijd tegen Australië en vier dagen later een EK-kwalificatiewedstrijd bij Geörgië.

De definitieve selectie van Duitsland:


Doel
: Manuel Neuer (Bayern München), Ron-Robert Zieler (Hannover 96), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund).
Verdediging
: Shkodran Mustafi (Valencia), Jonas Hector(1. FC Köln), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Holger Badstuber (Bayern München), Sebastian Rudy (1899 Hoffenheim), Jérôme Boateng (Bayern München).
Middenveld
: Sami Khedira (Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Mesut Özil (Arsenal), Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach), Toni Kroos (Real Madrid), Marco Reus (Borussia Dortmund).
Aanval
: Mario Götze (Bayern München), Max Kruse (Borussia Mönchengladbach), André Schürrle (VfL Wolfsburg), Lukas Podolski (Internazionale), Thomas Müller (Bayern München).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.