Coup dreigt in Duitsland: Nike wil Adidas aftroeven

Reacties

Al sinds 1954 is Adidas kledingsponsor van het nationale team van Duitsland, maar daar zou in 2018 weleens een einde kunnen komen. Nike heeft zijn zinnen gezet op de wereldkampioen.

Coup dreigt in Duitsland: Nike wil Adidas aftroeven

Het huidige contract met Adidas loopt pas over drie jaar af, maar zeker is nu al dat de Duitse voetbalbond (DFB) er daarna flink op vooruitgaat. Nike heeft namelijk liefst 500 miljoen euro over om Die Mannschaft voor acht jaar te binden. Dat komt neer op 62,5 miljoen euro per jaar. En dat terwijl Adidas nu jaarlijks 25 miljoen euro betaalt.

Op dit moment zijn Engeland en Frankrijk de Europese grootverdieners in de Nike-stal. Zij incasseren jaarlijk respectievelijk 42 en 33 miljoen euro. In 1996 behoorde het Nederlands elftal tot de eerste nationale teams in Nike-kleding, twee jaar nadat de sportfabrikant uit Portland Oregon de eerste stappen in het voetbal had gezet.

In juni 2014 werd het contract tussen de KNVB en Nike opengebroken en verlengd tot medio 2026. Naar verluidt wordt jaarlijks tien miljoen euro betaald door de kledingsponsor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.