Bacuna verliest weer, toch nog punt voor Van Aanholt

Reacties

De kans dat Leandro Bacuna ook volgend seizoen nog in de Premier League speelt met Aston Villa wordt met de week kleiner. Ook Patrick van Aanholt moet met Sunderland nog aan de bak, al pakte dat dankzij een prachtige goal van Fabio Borini nog wel een punt tegen Crystal Palace.

Bacuna verliest weer, toch nog punt voor Van Aanholt

Aston Villa – Everton 1-3
Aston Villa leed dinsdagavond in eigen huis tegen Everton de derde nederlaag op rij. De ploeg van manager Rémi Garde, die tot zijn frustratie geen enkele winterversterking kreeg, keek al na vijf minuten tegen een achterstand aan. Verdediger Ramiro Funes Mori torende boven iedereen uit bij een corner van Kévin Mirallas en kopte overtuigend raak (foto).

Bacuna deed tijdens zijn 21ste basisplaats van het seizoen zijn stinkende best de boel recht te trekken, maar ondanks enkele gevaarlijke voorzetten van de 24-jarige middenvelder bleef de gelijkmaker uit. Kort nadat keeper Joel Robles ook een antwoord had op een schot van de ex-speler van FC Groningen, sloeg Aaron Lennon uit een counter wel toe: 0-2. Weer was Mirallas de aangever.

Daarmee tekende een nieuwe overtuigende zege van Everton zich af. De ploeg van manager Roberto Martínez verspeelde negen punten in de eerste vier competitieduels van 2016, maar heeft de draad inmiddels weer opgepakt met drie zeges in de laatste vier wedstrijden. Romelu Lukaku bevestigde dat na een uur met zijn zeventiende competitiegoal.

Aston Villa deed elf minuten voor tijd uiteindelijk toch nog iets terug dankzij invaller Rudy Gestede, maar de rake kopbal van de spits uit Benin was niet meer dan een doekje voor het bloeden. De Europa Cup I-winnaar van 1982 staat troosteloos laatste met acht punten minder dan Newcastle, dat ook nog twee duels tegoed heeft. Everton is tiende.

Sunderland – Crystal Palace 2-2
Net als Bacuna strijdt ook Van Aanholt dit seizoen tegen degradatie. De 25-jarige linksback leidde zaterdag nog de nederlaag in tegen West Ham United (1-0), drie dagen later pakte Sunderland wél een punt tegen Crystal Palace. Invaller Fabio Borini schoot in de negentigste minuut raak vanuit een schier onmogelijke hoek (foto).

Met zijn derde competitiegoal beroofde de Italiaanse invaller collega-aanvaller Connor Wickham van een heldenrol. Net als afgelopen zaterdag tegen West Bromwich Albion (2-3) was de 22-jarige spits twee keer trefzeker. Toen leverde dat niets op, ditmaal leek het tegen zijn oude club aanvankelijk genoeg te zijn voor de overwinning.

Omdat Borini vlak voor tijd toch navolging gaf aan de openingsgoal van Dame N'Doye, bleef de eerste competitiezege van Crystal Palace sinds 19 december uit. De ploeg van manager Alan Pardew zakte in tien duels van de vijfde naar de veertiende plaats, maar heeft nog altijd negen punten meer dan Sunderland, dat zeventiende staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.