Backs helpen AZ aan ommekeer in Den Haag

Reacties

Dennis Haar kan met een goed gevoel het stokje overgeven aan John van den Brom, nadat ADO Den Haag het derde slachtoffer was geworden onder zijn tijdelijke bewind bij AZ (2-3).

Backs helpen AZ aan ommekeer in Den Haag

Na het midweekse bekerprogramma hadden ADO Den Haag en AZ wat goed te maken. ADO verloor dinsdag na strafschoppen van Almere City FC (2-2), terwijl AZ een dag later Topklasser EVV met een schamele 1-0 terugwees.

Ondanks een voorsprong bleef een sportieve revanche voor ADO achterwege. De start was nog wel bemoedigend. De 1-0 van Michiel Kramer kort voor rust bood goede hoop op een einde aan een slechte reeks. De ploeg van trainer Henk Fraser won geen van de vier voorgaande wedstrijden.

De hoop bleek ijdel. Verantwoordelijk voor de ommekeer waren de backs van AZ. Simon Poulsen (foto) deed koud na de 1-0 van zich spreken door een rush af te sluiten met een schot in de korte hoek hoog in het doel. ADO-doelman Martin Hansen leek verrast door zijn landgenoot.

Na ruim een uur bleef Hansen in een vergelijkbare situatie weer een antwoord schuldig. Dit keer was de poging van de ingevallen rechtsback Mattias Johansson. In de slotfase bood een fraaie vrije trap van Nemanja Gudelj de benodigde zekerheid voor AZ.

Het trefzekere puntertje van Roland Alberg bood namelijk niet meer dan Haagse hoop. Daarmee eindigde de waarneemperiode van Dennis Haar positief. Na het weekend geeft hij het stokje over aan John van den Brom en moet er weer rust komen na de trainerssoap rond de teruggetreden Marco van Basten en weggestuurde Alex Pastoor.

Bij ADO is er juist door het resultaat extra reden voor onrust. De club uit de Hofstad is gezakt naar de vijftiende plaats. Daarnaast is er nog steeds geen duidelijkheid over de Chinese overname.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.