Bacca en Donnarumma helpen Milan aan benauwde zege

AC Milan is het seizoen begonnen met een nipte overwinning. De productie van Carlos Bacca was het Torino van zijn oude trainer Sinisa Mihajlovic te machtig (3-2), al speelde ook Milan-keeper Gianluigi Donnarumma een cruciale rol.

Mihajlovic keerde bij de start van het nieuwe Serie A-seizoen als trainer van Torino terug op de plek waar hij vier maanden eerder was ontslagen. De Serviër kon zijn oude club echter geen pijn doen. Carlos Bacca, die in maart een uitbrander had gekregen van Mihajlovic, bewees zijn waarde voor de Rossoneri.

De Colombiaan werd met een hattrick de held van AC Milan. Op zijn openingstreffer in de 39ste minuut kwam kort na rust nog een antwoord van Andrea Belotti. Maar Torino kon niet lang genieten van de gelijke stand. Bacca zette AC Milan twee minuten later opnieuw op voorsprong om na ruim een uur met zijn derde goal van de avond de zege veilig te stellen.

De Colombiaan benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Joel Chukwuma Obi op Giacomo Bonaventura. De 3-2 van Torino-invaller Daniele Baselli was te weinig om de avond van Mihajlovic te redden. Dat was ook te wijten aan Belotti, die in de extra tijd een strafschop onbenut liet. Donnarumma behoedde Milan met een katachtige redding voor puntenverlies.