Babel tegen Manchester City terug in startformatie Ajax

Ryan Babel maakt woensdagavond in de Champions Leaguewedstrijd tegen Manchester City zijn rentree in de basisopstelling van Ajax. Derk Boerrigter verhuist daardoor naar de bank.

Babel tegen Manchester City terug in startformatie Ajax

Afgelopen zaterdag kwam Babel tegen Heracles Almelo (3-3) na rust nog als invaller in het veld. Ook toen ging dat ten koste van de 26-jarige linksbuiten, die tegen Borussia Dortmund (0-1) en Real Madrid (1-4) nog wel negentig minuten meedeed.

Christian Eriksen start als diepe spits. Op het middenveld is er daardoor naast Siem de Jong ruimte voor Lasse Schøne. Zijn landgenoot Christian Poulsen completeert het middenveld van de Amsterdammers, die nog altijd op hun eerste punt in groep D wachten.

Man City-manager Roberto Mancini gaat met Sergio Agüero en Edin Dzeko in de spits op jacht naar de eerste CL-zege van dit seizoen. Mario Balotelli en Carlos Tévez beginnen daardoor op de bank. Dzeko was afgelopen zaterdag tegen West Bromwich Albion (2-1) nog matchwinner door als invaller twee keer te scoren.

Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Schøne, Poulsen, Eriksen; Sana, De Jong, Babel.

Opstelling Manchester City: Hart; Richards, Kompany, Lescott, Clichy; Milner, Yaya Touré, Barry, Nasri; Agüero, Dzeko. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's