Babel: 'Ajax is optie, maar ambitie bij buitenlandse club'

Ryan Babel speelde afgelopen zaterdag tegen NAC Breda (2-0 winst) pas zijn veertiende competitiewedstrijd van het seizoen en denkt de komende weken na over het vervolg van zijn loopbaan. De aanvaller van Ajax kampte veelal met blessures. Hij heeft een aflopend contract in Amsterdam.

Babel: 'Ajax is optie, maar ambitie bij buitenlandse club'

'Ik heb wel iets kunnen bijdragen, maar het is helaas niet geworden wat ik ervan had verwacht. Ik had lekker het hele seizoen willen knallen', aldus Babel in gesprek met NUsport. Waar de toekomst van de 42-voudig international ligt is nog allerminst bekend.

'Ik ga rustig kijken wat er op mijn pad komt', meldt Babel. 'Het is mijn ambitie om bij een mooie buitenlandse club te spelen en daar te slagen. Als die niet komt en Ajax wil met me verder dan ga ik met Ajax praten.'

TitelVoor Babel lonkt zijn tweede landstitel bij Ajax. In zijn vorige periode werd de rappe spits annex buitenspeler in 2004 met Ajax ook kampioen, zij het dat hij in dat seizoen slechts één duel in de hoofdmacht uitkwam. In het seizoen 2006/07 liep Ajax, met Babel in de basis, op de slotdag de titel mis met een doelpunt minder dan landskampioen PSV.

'Toen speelden we ook tegen Willem II', herinnert de 26-jarige voormalig Liverpool-speler zich. 'We kwamen een doelpunt te kort. Dat was een frustratie, we hebben het toen uit handen gegeven. Je kunt je afvragen of we er toen genoeg in hebben gestopt. Ik denk het wel, maar helaas was het niet genoeg.'

Komende zondag wacht een nieuwe kans op het kampioenschap in de Eredivisie. In de Amsterdam Arena is Willem II de tegenstander in de strijd om de 32ste landstitel. Of Babel in de basis start is twijfelachtig. Wel zit de aanvaller, die dit seizoen vier keer trefzeker was, in de wedstrijdselectie van trainer Frank de Boer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen