Babalj: 'Altijd de ambitie gehad in Nederland te spelen'

AZ en Elis Babalj hebben zich vrijdag tot medio 2017 aan elkaar verbonden. De 21-jarige spits ziet de Alkmaarse club als 'een goede stap in zijn carrière'.

Babalj: 'Altijd de ambitie gehad in Nederland te spelen'

Technisch directeur Earnest Stewart (foto) is op zijn beurt gelukkig Babalj te hebben kunnen vastleggen. De tweevoudig Australisch international, die na dit seizoen overkomt van Melbourne Heart, heeft de benodigde kwaliteiten om als diepe spits te opereren.

'Hij is een grote, sterke spits die met zijn techniek voetballend goed is in de kleine ruimte. Babalj kan fungeren als aanspeelpunt. Hij heeft oog voor bewegende spelers om hem heen', schetst Stewart op de AZ-website de laatste aanwinst.

De technisch directeur ziet meer pluspunten bij Babalj. 'In het verleden hebben we goede ervaringen gehad met Australische spelers, zeker ook vanwege hun topsportmentaliteit',

Babalj zelf is opgewonden. 'Ik volg de Eredivisie al jaren. AZ is een grote club en ik heb altijd de ambitie gehad om in de Nederlandse competitie te spelen. Wie ik ook sprak, iedereen had lovende woorden over voor AZ. De afgelopen week ben ik hier geweest en heb ik gezien dat het plaatje klopt. Ik ben ervan overtuigd dat dit een goede stap in mijn carrière is.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen