AZ wint ook in Noorwegen ondanks kleine inzinking na rust

AZ Onder-19 heeft ook de heenwedstrijd in de tweede ronde van de Youth League gewonnen. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Molde FK won de ploeg van trainer Michael van Zijtveld een spectaculair duel.

In de vorige ronde maakte AZ indruk door Klaipėdos FM uit Litouwen over twee wedstrijden te verpletteren. In Alkmaar werd het liefst 12-0, terwijl de return met 0-2 werd gewonnen. Ook tegen Molde leek AZ op weg naar een zorgeloze overwinning, want door treffers van Sem Dekkers en Jayden Addai (foto) stond het halverwege al 0-2.

De thuisclub kwam na rust echter als herboren uit de kleedkamer, want in de 49ste minuut was de achterstand al weggepoetst. Door twee treffers van Gustav Nyheim stond het vier minuten na rust 2-2. AZ moest dus opnieuw aan de bak en wist zich ook weer te herpakken. Yoël van de Ban maakte na een klein uur 2-3 en door een treffer van Ro-Zangelo Daal werd het in de 73ste minuut 2-4. In de extra speeltijd bepaalde Niklas Ødegård de eindstand op 3-4.

Door de overwinning staat AZ eigenlijk al met een half been in de play-offs van de Youth League. Daarin treden de acht overgebleven clubs uit de Domestic Champions Path aan tegen de acht nummers twee van de groepsfase van de Youth League, waarin alle groepen hetzelfde zijn als in de reguliere Champions League. De winnaars plaatsen zich voor de achtste finale.