AZ wil dezelfde behandeling als Ajax

Reacties

AZ heeft protest aangetekend bij de KNVB over de gevolgen van de atoomtop. De Alkmaarders willen in de aanloop naar de halve finale van het KNVB-bekertoernooi dezelfde behandeling als opponent Ajax.

AZ wil dezelfde behandeling als Ajax

Vanwege de internationale nucleaire top in Nederland op 24 en 25 maart is er het weekend ervoor minder politie beschikbaar. De KNVB zag zich gedwongen om voor vijf wedstrijden uit het Eredivisie-programma van het weekend van 21 tot met 23 maart een andere datum te vinden.

Zo is het duel van Ajax met RKC Waalwijk verplaatst naar donderdag 3 april. AZ is allesbehalve gelukkig met de gang van zaken. De Alkmaarders moeten namelijk wel in het weekend in actie komen, in tegenstelling tot de Amsterdammers.

En dat is tegen het zere been van AZ, omdat Ajax een dag extra rust heeft in de aanloop naar de halve finale van de strijd om de KNVB-beker van donderdag 27 maart in Alkmaar. AZ speelt juist drie duels in acht dagen.

'Ajax heeft nu zeven dagen vrij voor de halve finale', zegt technisch directeur Earnest Stewart tegen Voetbal International. 'Daarmee zijn we het niet eens.' Vanwege deze sportieve ongelijkheid is beroep aangetekend bij de KNVB. AZ ziet graag dat beide clubs het bewuste weekend beide wel of niet spelen.

Onacceptabel
Ook Heracles Almelo is niet van plan zich neer te leggen bij de beslissing het thuisduel met Feyenoord naar woensdag 2 april te verschuiven. 'Wij zijn hier als club absoluut niet blij mee', zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. 'We zullen tegen deze beslissing ageren en bij de KNVB en de gemeente Almelo aangeven dat dit voor ons onacceptabel is.'

Heracles ziet niets in het voorstel. 'Voetbal is publieksvermaak. Dat ga je niet 's middags om kwart voor vier brengen. Dan zijn onze seizoenkaarthouders aan het werk of zitten op school. En onze sponsors hebben op die tijd ook wel wat anders te doen. Dit kan echt niet', aldus Hoogma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.