AZ voert lijst geplaatste clubs aan bij loting Europa League

Reacties

AZ heeft het hoogste UEFA-coëfficiënt van alle teams die vrijdag in de koker verdwijnen voor de loting van de derde voorronde in de Europa League.

AZ voert lijst geplaatste clubs aan bij loting Europa League

De formatie uit Alkmaar is met een coëfficiënt van 43,612 hoger ingeschaald dan onder meer Saint-Étienne, AA Gent, Racing Genk, West Ham United en Hertha BSC. Al deze clubs hebben een geplaatste status bij de loting die vrijdag vanaf 13.00 uur plaatsvindt.

Dat geldt niet voor Heracles Almelo, dat met een coëfficiënt van 7,112 in de onderste regionen vertoeft en zich dus kan opmaken voor een op papier zware tegenstander. De formatie van trainer John Stegeman debuteert in Europa dankzij de zeges op FC Groningen en FC Utrecht in de play-offs. Heracles wordt de 22ste club die Nederland gaat vertegenwoordigen in Europees verband.

Vóór de loting wordt verricht, stelt de UEFA eerst vijf groepen samen, zodat het aantal potentiële tegenstanders van AZ en Heracles Almelo al flink wordt beperkt. Elke groep kent eenzelfde aantal geplaatste en ongeplaatste clubs. De wedstrijden in de derde voorronde worden op 28 juli en 4 augustus afgewerkt. Om net als bekerwinnaar Feyenoord de poulefase te bereiken, moeten AZ en Heracles Almelo in totaal twee voorrondes overleven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.