AZ verstevigt vijfde plaats door winst op FC Utrecht

Het thuisduel met FC Utrecht leverde AZ zijn zeventiende overwinning van het seizoen op (2-0). De club uit Alkmaar vergrootte tevens de voorsprong op de nummer zes naar zes punten.

AZ begon prima aan de wedstrijd en al na vijf minuten stond de ploeg van trainer Dick Advocaat met 1-0 voor door een doelpunt van Maarten Martens. De middenvelder haalde van ruim twintig meter schitterend uit en FC Utrecht-doelman Michel Vorm zag de bal in de kruising belanden.

De regerend landskampioen was de bovenliggende partij in Alkmaar, maar verzuimde het duel in een vroeg stadium te beslissen. Pas in de 76ste minuut maakte Mounir El Hamdaoui er 2-0 van. De spits benutte een strafschop die werd toegekend na een overtreding van Jacob Lensky op Jeremain Lens. De linksback van FC Utrecht moest met een directe rode kaart van het veld.

Door de overwinning komt AZ op 54 punten uit dertig wedstrijden. Zes punten meer dan FC Utrecht, dat de zesde plaats bezet. Feyenoord staat vierde, met 55 punten uit 29 duels.