AZ treft Vojvodina in laatste voorronde Europa League

Reacties

AZ moet Vojvodina Novi Sad verslaan om de groepsfase van de Europa League te bereiken. De Servische ploeg, waar ex-Ajacied Dejan Meleg onder contract staat, rekende eerder af met Dinamo Minsk.

AZ treft Vojvodina in laatste voorronde Europa League

AZ versloeg in de vorige ronde het Griekse PAS Giannina. De Alkmaarders wonnen de thuiswedstrijd met 1-0 en waren donderdagavond in de return met 2-1 opnieuw te sterk voor de opponent in de voorronde.

Vojvodina is al aan de competitie begonnen. De club won in de eerste speelronde met 1-0 van Backa. Vorig seizoen werd Vojvodina in de reguliere competitie vijfde. In de kampioensgroep moest de Europa League-tegenstander van AZ het met plek vier doen.

Meleg liet Ajax eerder dit jaar achter om bij Vojvodina aan de slag te gaan. De 21-jarige aanvallende middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kan, is de aanvoerder van de Servische ploeg en scoorde dit seizoen op weg naar de groepsfase van de Europa League al vier keer in zes wedstrijden.

Voor AZ is Vojvodina in Europees verband de derde Servische tegenstander in de clubgeschiedenis. De Alkmaarders waren in 1980 te sterk voor Radnicki Nis. Tegen Partizan Belgrado werd vorig seizoen twee keer verloren in de groepsfase van de Europa League.

De wedstrijden in de laatste voorronde van de Europa League staan op 18 en 25 augustus op het programma. AZ gaat eerst op bezoek bij Vojvodina en speelt het tweede duel in eigen huis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.