AZ treft Twente zonder geschorste topscorer Castaignos

Reacties

● FC Twente is de enige ploeg in de Eredivisie die nog ongeslagen is in thuisduels (W7, G6).

AZ treft Twente zonder geschorste topscorer Castaignos

● De Tukkers zijn met vorig seizoen meegerekend al zeventien thuiswedstrijden ongeslagen (laatste verlies was tegen Vitesse 0-1 op 10 maart 2013).

● FC Twente speelde dit seizoen na 27 speelronden (net als NEC en PEC) al tien keer gelijk, waarvan zes keer in eigen huis. Dat is het meest van teams uit de huidige top vijf.

● AZ heeft uit en thuis de laatste vijf ontmoetingen tegen FC Twente niet gewonnen. Dit is de langstlopende reeks zonder overwinning tegen een specifieke tegenstander.

● AZ doet het goed in na de winterstop (W5, G1, V3) met zestien punten uit negen duels. Alleen Ajax en PSV presteerden beter met 21 punten.

● AZ speelde dit seizoen slechts vier keer gelijk in de Eredivisie, het minst van alle Eredivisieploegen.

● FC Twente scoort thuis al twaalf duels op rij en in de laatste zeven minimaal twee keer per duel. De Tukkers maken tot nu toe de meeste goals van alle Eredivisieploegen in eigen huis (35 keer).

● FC Twente heeft echter veel kansen nodig om een goal te maken, gezien de dertiende plek in het efficiency-klassement, 57 goals op 436 doelpogingen (het meeste van de Eredivisie) geeft een rendement van 13,07 procent.

● AZ doet het slecht in uitduels dit seizoen. De laatste twee uitwedstrijden werden verloren: tegen Go Ahead Eagles 2-1 en Ajax 4-0. De Alkmaarders verloren negen van hun dertien uitduels.

● FC Twente maakte 37 goals in de tweede helft van de gespeelde duels, het meest van alle Eredivisieploegen. Bij tegenstander AZ ligt dat aantal lager met twintig goals in de tweede helft.

● FC Twente clubtopscorer Luc Castaignos (veertien goals) is geschorst voor dit duel. De aanvaller was in 2014 goed voor vier goals en twee assists.

● De meest waardevolle speler van AZ in het kalenderjaar is Steven Berghuis met vier goals en drie assists.

● AZ doet het beduidend beter dan vorig seizoen na speelronde 27. Toen had de ploeg 26 punten met een vijftiende plek, nu staat AZ zevende met veertig punten.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.