AZ treft met FC Twente productiefste ploeg in Eredivisie

● AZ leed vorige week zijn eerste nederlaag onder leiding van trainer Dick Advocaat dit seizoen, nadat NEC met 3-2 te sterk bleek. In de negen voorgaande officiële wedstrijden bleven Advocaat en AZ ongeslagen (W6, G3).

AZ treft met FC Twente productiefste ploeg in Eredivisie

● FC Twente is met 35 doelpunten de meest scorende ploeg van dit seizoen. Met vijftien tegentreffers heeft het samen met Ajax en PEC Zwolle de minste doelpunten geïncasseerd in de Eredivisie.

● Vorig seizoen werd het duel in Alkmaar met 3-0 gewonnen door FC Twente. Daarvoor slaagde AZ er negen thuiswedstrijden in de Eredivisie op rij ongeslagen te blijven tegen FC Twente (W5, G4).

● AZ maakte in de laatste twaalf thuiswedstrijden minimaal één doelpunt. Op 24 februari 2013 lukte het AZ niet om te scoren in de thuiswedstrijden tegen NAC Breda (0-1).

● In de laatste zes Eredivisiewedstrijden slaagde AZ erin om telkens minimaal twee keer te scoren.

● FC Twente is de laatste vier Eredivisiewedstrijden ongeslagen tegen AZ (W3, G1). De laatste twee onderlinge wedstrijden slaagde FC Twente erin de nul te houden.

● FC Twente is na Vitesse (dat één uitwedstrijd meer speelde) de best presterende uitploeg in de Eredivisie. Uit zeven wedstrijden behaalden de Tukkers dertien punten, eentje minder dan Vitesse dat veertien punten verzamelde uit acht duels.

● Als ze allebei spelen betekent de ontmoeting voor zowel Johann Berg Gudmundsson (AZ) als Roberto Rosales (FC Twente) de honderdste wedstrijd in de Eredivisie.

Samenstelling: Felix Aerts

Bekijk hier al onze video's