AZ naar play-offs Europa League via zege in Turkije

Reacties

AZ heeft zich verzekerd van een ticket voor de play-offs van de Europa League. De in eigen huis verworven voorsprong werd op bezoek bij Istanbul Basaksehir zelfs uitgebreid: 1-2.

AZ naar play-offs Europa League via zege in Turkije

Na de zo succesvol verlopen heenwedstrijd in Alkmaar (2-0 winst) besloot AZ-trainer John van den Brom zijn basiself van vorige week niet aan te passen voor de return in Turkije. En daarin kreeg de coach gelijk. Na een afgeslagen corner in de 21ste minuut hield Markus Henriksen het hoofd koel, waarna de Noor in de lange hoek raak schoot: 0-1.

Daarmee wisten de Turken dat zij nog vier keer moesten scoren om een plaats in de play-offs te bemachtigen. Met zijn doelpunt nam Henriksen het laatste beetje hoop op een goed resultaat echter wel weg bij Istanbul Basaksehir, dat via spits Sokol Cikalleshi nog wel de lat raakte. De 1-1 op slag van rust van Doka Madureira was voor AZ dan ook slechts een minimale tegenslag.

Toch was het na iets meer dan een uur speler even billenknijpen voor de bezoekers. Na een voorzet van Edin Visca belandde de bal bij wederom Cikalleshi, wiens inzet keeper Sergio Rochet maar net wist te keren. Even later moest de Uruguayaan ook reddend optreden bij een afstandschot van de Albanese spits.

Voor zover er nog twijfel was, maakte Joris van Overeem daar een kwartier voor tijd een einde aan. Hij werkte de bal na een goede combinatie en op aangeven van Dabney Dos Santos met rechts binnen: 1-2. Daarmee sloeg hij het laatste beetje lucht definitief uit de Turkse longen, waarna Van den Brom aanvaller Achille Vaarnold zijn debuut gunde. AZ gaat zodoende vrijdag in de koker bij de loting in Nyon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.