AZ mag trainingscomplex in de Zaanstreek bouwen

Reacties

AZ mag zijn trainingscomplex in de Zaanstreek bouwen. De rechter heeft een vordering van de gemeente Alkmaar tegen de club afgewezen.

AZ mag trainingscomplex in de Zaanstreek bouwen

'We zijn altijd vol vertrouwen geweest dat de rechter ons in het gelijk zou stellen', aldus directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de clubsite. 'Dit is nu daadwerkelijk gebeurd. Daar zijn we zeer verheugd mee. Inmiddels zijn de voorbereidingen van de bouw in Wormerland in volle gang. We verwachten binnenkort onze plannen bekend te kunnen maken.'

'AZ blijft sowieso met het eerste elftal in Alkmaar spelen. De stad blijft onder meer daarom een zeer belangrijke partner voor ons. Maar ik kan me voorstellen dat de relatie een deuk heeft opgelopen. We hebben elkaar nodig. Hopelijk denkt de gemeente daar net zo over', gaat Stewart verder.

De gemeente Alkmaar wilde AZ verbieden zijn trainingscomplex in de Zaanstreek te bouwen, omdat de club eerder een intentieovereenkomst met Alkmaar had gesloten. Doordat de plannen in Alkmaar telkens vertraging opliepen is AZ buiten de gemeentegrenzen gaan kijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.