Stewart: 'Alkmaar is voor ons een gesloten boek'

Reacties

Hoewel de gemeente Alkmaar nog tegenstribbelt, is er voor AZ geen weg meer terug. De club betrekt op zijn vroegst eind volgend jaar een nieuw jeugdcomplex in de Zaanstreek. Dinsdagavond is de artist impression van het omvangrijke terrein langs de A7 gepresenteerd. Eerder werd het akkoord officieel bezegeld.

Stewart: 'Alkmaar is voor ons een gesloten boek'

In 2011 sloot AZ nog een intentieovereenkomst met de gemeente Alkmaar. Aan de westrand van de stad zou een moderne accommodatie verrijzen. Vanwege langdurig politiek gesteggel en een reeks bezwaren die niet van tafel verdwenen, is de club echter verder gaan kijken. In Zaanstad en Wormerland, waar het huidige sportpark Kalverhoek formeel onder valt, werd AZ met open armen ontvangen. 

De gemeente Alkmaar is van mening dat AZ afspraken heeft geschonden en stapt naar de rechter. De zaak komt op 22 juli voor. 'Wij zien het met vertrouwen tegemoet', zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart tegen Voetbal International. 'Als je het een jurist vraagt, krijg je nooit honderd procent zekerheid. Maar als wij dit zouden vrezen, hadden we hier niet getekend. We hebben alles uitgebreid laten toetsen. Alkmaar is voor ons een gesloten boek. Dat was het drie weken geleden eigenlijk al, toen we een besluit namen.'

'We zagen het niet zitten wéér langer te wachten', vervolgt Stewart. 'We hebben een maand of vier gewacht op de gemeente Alkmaar, ver van tevoren aangegeven dat een aantal problemen van tafel moest. Uiteindelijk is dat niet gebeurd en lagen er ook geen contracten klaar. Er was dus geen keuze meer die we moesten maken. Zaanstad is vanaf het eerste moment daadkrachtig geweest. Over het bestemmingsplan bestaan geen misverstanden. Dit is een belangrijke pijler onder onze jeugdopleiding. Met de verhuizing haalt AZ bovendien de historische banden met deze streek weer aan. We voelen ons hier welkom.'

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.