AZ kan veiligheid fans niet garanderen: geen kaartverkoop voor Legia-uit

Reacties

AZ neemt in december geen uitfans mee naar de Conference League-wedstrijd tegen Legia Warschau in Polen. Dit heeft de club vrijdagochtend bevestigd.

AZ kan veiligheid fans niet garanderen: geen kaartverkoop voor Legia-uit
© Pro Shots
Legia Warschau
Legia Warschau
2 - 0
AZ
AZ

Vorige maand ging het rond de thuiswedstrijd tussen AZ en Legia flink mis. Een uur na de wedstrijd werden twee voetballers van Legia opgepakt na een aanvaring met de Nederlandse ME buiten het stadion. De nasleep was heftig: Legia viel AZ en de Nederlandse autoriteiten aan in een statement en bracht zelfs een documentaire uit over de gebeurtenissen in Alkmaar. De UEFA strafte de Poolse club met een geldboete en een uitwedstrijd zonder fans.

AZ zal dus ook zonder uitfans spelen in Polen, maar dan op eigen initiatief. De club meldt dat er uitgebreid overleg is geweest met alle relevante partijen en dat de conclusie is getrokken dat de veiligheid van de AZ-supporters niet gegarandeerd kan worden in Polen. Daarom worden er geen kaarten verkocht voor de uitwedstrijd in december. AZ raadt fans af om op eigen gelegenheid naar de wedstrijd te gaan.

Het nieuws vanuit Alkmaar volgt een dag nadat Ajax bekend had gemaakt dat er ook geen fans naar de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille mogen. Dit op last van de lokale autoriteiten in de Franse havenstad.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa Conference League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Aston Villa
6
4
1
1
12-7
+5
13
2
Legia Warschau
6
4
0
2
10-6
+4
12
3
AZ
6
2
0
4
7-12
-5
6
4
Zrinjski Mostar
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.