AZ-huurling herkent niets van verhalen over Noa Lang

Reacties

Kamal Sowah had bij Club Brugge een klik met Noa Lang. Dat vertelt de AZ-huurling in een uitgebreide monoloog in de nieuwe VI, waarin hij zijn bijzondere verhaal uit te doeken doet.

AZ-huurling herkent niets van verhalen over Noa Lang
© Pro Shots

De 22-jarige Ghanees werd in januari 2018 door Leicester City overgenomen van de Right to Dream Academy, een voetbalschool in zijn vaderland. De vleugelaanvaller vertelt onder meer hoe hij met dat ene vierjarige contract zijn hele familie kon voorzien.

Uiteindelijk verkocht Leicester City hem vorige zomer voor liefst negen miljoen euro aan Club Brugge, dat Sowah al kende van verhuurperiodes bij OH Leuven. Bij Club Brugge zag Sowah zijn Champions League-droom in vervulling gaan en speelde hij samen met Noa Lang.

Aan zijn Nederlandse ploeggenoot bewaart Sowah zeer goede herinneringen. De Oranje-international mag dan door de buitenwacht geregeld bekritiseerd worden vanwege zijn houding, volgens de AZ-aanvaller is dat lang niet altijd terecht. 'Een fantastische speler én ploeggenoot. Voordat ik naar Brugge kwam, had ik veel verhalen gelezen over hem. Dat het een aparte jongen zou zijn en zo. De realiteit is compleet anders. Noa is een ontzettend aardige en sociale jongen. Hij zorgde dat ik me snel thuis voelde, we hadden meteen een klik. We hebben nog steeds contact met elkaar. Zo zie je maar dat imago en werkelijkheid niet altijd hetzelfde zijn.'

Lees hieronder het hele verhaal van Sowah, die in het verleden ook bij Feyenoord in beeld was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer N. Lang
Meer over N. Lang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.