AZ grijpt de koppositie na zuinige overwinning op Jablonec

Reacties

AZ heeft de eerste overwinning in de Conference League binnen. De Alkmaarders kwamen donderdag laat op gang, maar rekenden door een doelpunt van Albert Gudmundsson af met FK Jablonec.

AZ grijpt de koppositie na zuinige overwinning op Jablonec
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 0
FK Jablonec
FK Jablonec

AZ leek het lek boven te hebben na de ruime overwinning op Go Ahead Eagles, maar de Alkmaarders speelden tegen Jablonec een uiterst belabberde eerste helft. Sterker nog, de Tsjechische bezoekers deelden in de openingsfase de eerste speldenprik uit. Aanvaller Tomas Cvancara kruiste langs Bruno Martins Indi en schoot nipt voorlangs.

Het bleek de opmaat naar een sterke helft van Jablonec, dat liefst acht doelpogingen liet noteren en AZ een lastige avond leek te bezorgen. Pal voor rust liet Albert Gudmundsson de eerste kans voor de thuisploeg noteren, maar de IJslander wipte de bal over. Dat betekende dat de thuisploeg met een chagrijnig gevoel de kleedkamer opzocht.

Een kleine tien minuten na rust toonde Gudmundsson zich wél koelbloedig. De 24-jarige aanvaller was het eindstation van een fraaie aanval via Jesper Karlsson en Owen Wijndal en werkte de bal na een teruggetrokken voorzet van dichtbij binnen (1-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Curieus moment Hatzidiakos
Bijna bracht Pantelis Hatzidiakos vervolgens onbedoeld de spanning terug. De centrale verdediger raakte de bal helemaal verkeerd en zag tot zijn opluchting dat de lat redding bracht. De bal stuiterde daarna recht voor de voeten van Martin Nespor, maar de invaller miste de bal in de rebound volledig.

Na slordig balverlies van Jablonec kreeg AZ een kwartier voor tijd de uitgelezen mogelijkheid om het duel in het slot te gooien, maar de poging van Zakaria Aboukhlal hield het midden tussen een voorzet en een schot. Tot woede van Karlsson, die vogelvrij stond. Ook Gudmundsson vergat de voorsprong te verdubbelen door de bal kiezelhard op de buitenkant van de paal te schieten. 

Omdat Randers op bezoek bij CFR Cluj op een gelijkspel bleef steken, is AZ de nieuwe leider in Groep D. De ploeg van trainer Pascal Jansen verzamelde vier punten uit twee duels, eentje meer dan tegenstander Jablonec.

CFR Cluj
CFR Cluj
1 - 1
Randers FC
Randers FC

In de andere wedstrijd in Groep D ging Randers op bezoek bij CFR Cluj. De Denen hielden in de eerste speelronde knap stand tegen AZ en leken ook in Roemenië op weg naar een goed resultaat. Alhaji Kamara zette Randers vijf minuten voor rust op voorsprong, maar dankzij een doelpunt van Claudiu Petrilla twintig minuten voor tijd deelden beide ploegen de punten. 

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
4
2
0
8-3
+5
14
2
Randers FC
6
1
4
1
9-9
0
7
3
FK Jablonec
6
1
3
2
6-8
-2
6
4
CFR Cluj
6
1
1
4
4-7
-3
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.