Het probleem waar AZ-tegenstander Jablonec tegenaan loopt

Reacties

FK Jablonec ziet zichzelf duidelijk als de underdog voor het treffen met AZ van donderdag in de Conference League. Vooral het gebrek aan doelpunten baart de Tsjechen zorgen.

Het probleem waar AZ-tegenstander Jablonec tegenaan loopt
AZ
AZ
1 - 0
FK Jablonec
FK Jablonec

Jablonec is teleurstellend aan het seizoen in de Fortuna Liga begonnen en heeft na negen competitiewedstrijden pas negen punten verzameld. Dat komt vooral door het ontbreken van doelpunten: met zes goals is Jablonec de minst scorende ploeg van de competitie.

Een van de weinige spelers met een neusje voor de goal is Martin Dolezal. Hij ontbreekt echter in Alkmaar. 'Martin is vlak voor deze wedstrijd weggevallen en dat is uiteraard jammer', zei coach Petr Rada op zijn persconferentie in het AFAS Stadion. 'Zeker als je beseft dat we recent weinig doelpunten hebben gemaakt. Ons spel is goed, maar scoren lukt niet omdat ons spel rond de zestien niet rustig en secuur genoeg is. Tegelijkertijd weten dat we het kunnen, want tegen Celtic maakten we er bijvoorbeeld nog twee in de thuiswedstrijd. We werken eraan om weer vaker het net te vinden.'

Middenvelder Jakub Povazanec houdt de moed erin. 'Wij hebben de laatste tijd niet veel gescoord, zondag tegen Liberec zelfs helemaal niet. Soms lukt het gewoon even niet, maar wellicht hebben wij de goals opgespaard voor morgen. Ik hoop dat we er morgen in slagen wel tot scoren te komen', noteerde de website van AZ uit zijn mond.

Povazanec weet dat hij en zijn ploeggenoten de borst kunnen natmaken. 'Het is zeker dat AZ als favoriet telt in onze poule', zei de dertigjarige Slowaak. 'Het is een grote uitdaging om tegen ze te spelen en wij gaan deze graag aan. Ik ben benieuwd hoe het loopt morgen.'

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
4
2
0
8-3
+5
14
2
Randers FC
6
1
4
1
9-9
0
7
3
FK Jablonec
6
1
3
2
6-8
-2
6
4
CFR Cluj
6
1
1
4
4-7
-3
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.