AZ gaf zelf groen licht voor 'onhandig' speelschema KNVB

Reacties

AZ-coach John van den Brom beklaagde zich in aanloop naar het uitduel met FK Vojvodina Novi Sad, om een ticket voor de Europa League-groepsfase, over het programma van de Eredivisie. Maar de Alkmaarders gaven zelf een akkoord voor het duel met PSV op zondagmiddag 16.45 uur.

AZ gaf zelf groen licht voor 'onhandig' speelschema KNVB

Van den Brom vond het onbegrijpelijk dat hij op zondag in de namiddag tegen PSV moest voetballen en niet op zaterdagavond. 'Onhandig gekozen. Als we op zaterdag gespeeld zouden hebben, hadden we een dag meer gehad om ons op de Europa League-wedstrijd in Servië voor te bereiden', liet hij nog voor de 1-0 verliespartij in Eindhoven optekenen.

Maar AZ heeft zelf ook niet opgelet. Van den Brom had wellicht eerst even te rade moeten gaan bij zijn directie en staf. Voor de vaststelling van het competitieschema krijgen alle clubs van de KNVB het concept namelijk toegestuurd.

Niemand van AZ heeft gereageerd op de programmering van PSV-AZ op zondagmiddag kwart voor vijf, terwijl de Alkmaarders ook toen al wisten dat ze mogelijk een Europese play-off op donderdag moesten spelen. De KNVB erkent dat dit over het hoofd is gezien en anders had gekund, maar de club van Van den Brom gaf wel zelf groen licht voor het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.