AZ-doelman Ryan kent met Australië vlekkeloze start van Azië Cup

Mathew Ryan is met Australië goed begonnen aan het toernooi om de Azië Cup. De doelman van AZ hielp de Socceroos zaterdag aan een 2-0 overwinning op India.

Australië
Australië
2 - 0
India
India

Ryan miste de laatste duels van AZ van vorig jaar door een gebroken jukbeen, maar was fit genoeg om bij de eerste groepswedstrijd van Australië onder de lat te staan. De 31-jarige goalie had weinig te duchten van tegenstander India, dat slechts vier keer op doel schoot.

Australië was met ruim zeventig procent balbezit de dominante partij, maar drukte dat pas na rust uit in de score. Jackson Irvine strafte een keepersfout af. Zeventien minuten voor tijd bepaalde Jordan Bos de eindstand op 2-0 door een voorzet van Riley McGree in te tikken.

Zo kende Ryan met Australië een vlekkeloze start van het Aziatisch Kampioenschap en ligt de weg naar de volgende ronde in een groep met verder nog Oezbekistan en Syrië open. Vier jaar geleden haalden de Socceroos de kwartfinale, in 2015 wonnen ze het toernooi.