Augsburg doet goede zaken in strijd tegen degradatie

FC Augsburg heeft een verrassende overwinning geboekt op Eintracht Frankfurt (2-0). Dong-Won Ji (foto) nam de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening, waardoor Augsburg drie punten dichter bij de veilige vijftiende plaats komt.

Augsburg verloor de laatste twee wedstrijden, waardoor degradatie naar de Tweede Bundesliga steeds dichterbij kwam. Eintracht startte het seizoen behoorlijk goed, maar wist in de laatste acht wedstrijden slechts één keer winnen. Daardoor was er hoop bij Augsburg.

Na een klein half uur kwamen de gastheren op voorsprong door een doelpunt van Dong-Won Ji. De ploeg van verdediger Paul Verhaegh, die negentig minuten meespeelde, zocht vervolgens de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong.

Ook in de tweede helft kreeg het favoriete Eintracht geen controle over de laagvlieger. Sterker nog, Ji verdubbelde tien minuten na de rust de score. Het was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Augsburg staat momenteel drie punten achter op de nummer vijftien, Fortuna Düsseldorf. De zestiende plek betekent een play-off-wedstrijd voor behoud. Voor Eintracht is het verlies pijnlijk, aangezien de ploeg de aansluiting met de nummer vijf SC Freiburg verliest.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.