Atlético-invaller Turan beslist derby in kaartenregen

Reacties

Real Madrid is er in eigen huis niet in geslaagd om 'buurman' Atlético te verslaan. Ook met een 'volledig fitte' Cristiano Ronaldo in de basis ging het duel verloren. Invaller Arda Turan kroonde zichzelf in de kaartenregen tot matchwinner.

Atlético-invaller Turan beslist derby in kaartenregen

Real Madrid had zaterdagavond in de Madrileense derby weer de beschikking over een 'honderd procent fitte' Ronaldo. De Portugese flankspeler liet zich direct gelden voor de thuisploeg.

De laatste weken deden er vele geruchten de ronde over de fitheid van Cristiano Ronaldo. De tot Europees Voetballer van het Jaar gekroonde Portugees zou het ene moment chronisch geblesseerd zijn, het andere moment had hij last van wat vermoeidheidspijntjes.

Doelpuntengemiddelde
Feit bleef wel dat hij niet altijd inzetbaar was voor coach Carlo Ancelotti. Aan de vooravond van de Madrileense derby kwam daar verandering in. Volgens de Italiaanse trainer was Ronaldo 'honderd procent fit' en belangrijk voor de ploeg met 'een doelpuntengemiddelde van een goal per wedstrijd'. Die lijn trok hij ook tegen Atlético door.

Dit keer tekende hij voor een treffer vanaf de strafschopstip, een mogelijkheid die hij voor zichzelf gecreëerd had. Na een klein half uur spelen dribbelde hij met de bal aan de voet op Guillherme Siqueira af. Die greep in, maar raakte in plaats van de bal de voeten van de bewegelijke Portugees. Ronaldo ging zelf achter de bal staan en schoot die in de linkerhoek, waar doelman Moyà Rumbo al in de andere hoek lag.

Het bleek de 1-1, want binnen tien minuten had Tiago de bezoekers al op voorsprong gezet. Bij de eerste paal knikte de middenvelder, vrij gelaten door alles met een maagdelijk wit shirt aan, een hoekschop van Koke tegen de touwen.

Gouden zet
Na ruim een uur spelen werd Arda Turan ingebracht voor Gabi en dat bleek een gouden zet van Gérman Burgos, de tijdelijke vervanger van de geschorste coach Diego Simeone. Een klein kwartier later kreeg hij de bal aan zijn voeten, omdat ploeggenoot Raul Garcia er bewust overheen stapte. De Turkse middenvelder schrok niet en werkte de bal met zijn rechter in de linkerhoek, waarmee hij de 1-2 eindstand verzorgde.

Voorafgaand aan de derby stond Real op drie punten uit twee duels. Negentig minuten en in totaal elf gele kaarten (zeven voor Atletico, vier voor Real) verder bleef de ploeg van Ancelotti op dat schamele aantal punten staan. Atlético boekte de tweede overwinning in het nog prille seizoen en daarmee blijft de regerend landskampioen in het spoor van het nog ongeslagen Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.