Atlético wint weer eens, Torres maakt jubileumgoal

Atlético Madrid heeft in eigen huis tegen Eibar een einde gemaakt aan een slechte serie. Door de 3-1 zege herstelde de Champions League-tegenstander van PSV zich van de 2-1 nederlaag tegen Barcelona, maar werd ook voor het eerst in vijf officiële optredens weer eens gewonnen.

Direct na rust kwam Atlético op achterstand tegen de nummer acht. Keko leek voor een nieuwe teleurstelling te gaan zorgen.

De ploeg van trainer Diego Simeone, die de nodige vaste waarden miste door blessures en schorsingen, toonde vervolgens wel veerkracht. Uit standaardsituaties kopten José María Gímenez en Saúl (die met een fout de 0-1 veroorzaakte) raak.

In de blessuretijd tilde invaller Fernando Torres de score met een intikker nog naar 3-1. Voor het kind van de club was het een treffer van  historische waarde; zijn honderdste officiële goal voor Atlético. Blijkbaar had hij gerekend op de jubileumgoal, want hij toonde een shirt met het getal honderd na zijn treffer.

Door de winst, na twee duels waarin niet gewonnen was, komt Atlético in punten gelijk met Barcelona (51). De Catalaanse grootmacht speelde wel twee duels minder. Real Madrid staat vier punten achter op nummer twee Atlético en speelde ook een wedstrijd minder.

Op 24 februari en 15 maart is Atlético de tegenstander van PSV in de achtste finale van de Champions Leauge.