Atlético werkt aan zelfvertrouwen in Spaanse beker

Ook de return in de zestiende finale van het toernooi om de Copa del Rey heeft Atlético Madrid gebruikt om aan het zelfvertrouwen te werken. De ploeg van trainer Diego Simeone was met 4-1 te sterk voor derdedivisionist Guijuelo. Eind november won Atlético de uitwedstrijd al met 0-6.

In de Primera División presteren Los Rojiblancos de laatste weken niet al te best. Van de laatste zes wedstrijden in La Liga verloor Atlético er drie. Daardoor is de ploeg in de competitie afgegleden naar de zesde plaats, al negen punter achter lijstaanvoerder Real Madrid die ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Tegenstander Guijuelo kon in het toernooi om de Copa del Rey echter geen vuist maken tegen de Madrilenen. Na een half uur stond het al 3-0 door treffers van Nicolás Gaitán, Ángel Correa en Juanfran. Toen Raúl Ruiz namens de bezoekers uit het kleine Guijuelo na 33 minuten zijn tweede gele kaart kreeg en dus met rood moest inrukken, was het helemaal geen wedstrijd meer. Fernando Torres zorgde vlak voor rust voor de 4-0.

De thuisploeg, die speelde zonder spelers als Antoine Griezmann en Koke, kwam na rust niet meer tot scoren. De tien bezoekers wél. Invaller Antonio Pino gaf de bezoekers tien minuten voor tijd reden tot een vreugdedansje. Alessio Cerci viel bij de thuisploeg in de tweede helft in. De Italiaanse aanvaller stond sinds april van dit jaar aan de kant met een knieblessure. Op 7 januari hervat Atlético de competitie met een uitwedstrijd tegen nummer acht Eibar.

Overige uitslagen:
Villarreal* - Toledo 1-1 (3-0)
Real Sociedad* - Valladolid 1-1 (3-1)
Las Palmas* - Huesca 2-0 (2-2)
Málaga - Córdoba* 3-4 (0-2)

* Heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. Tussen haakjes de uitslag van het eerste duel.