Atlético profiteert dankzij Villa van verlies Barcelona

Atlético Madrid is dankzij een 2-0 overwinning op Celta de Vigo concurrent Barcelona gepasseerd op de ranglijst. David Villa was de grote man met twee goals.

Op bezoek bij Celta miste Atlético maar liefst drie vaste basisspelers door een schorsing. Centrale verdediger Diego Godín, vleugelaanvaller Arda Turan en clubtopscorer Diego Costa ontbraken. Zonder Costa kwam Atlético voor rust niet tot scoren, maar na de hervatting toonde David Villa zich in de punt van de aanval een waardige vervanger.

In de 62ste minuut was hij alert bij een foute terugspeelbal van Celta, waarna hij koelbloedig afrondde. Daarmee maakte Villa al voor de zevende keer dit seizoen de openingstreffer voor Atlético. Twee minuten later schoot de 32-jarige spits ook zijn tweede goal van de avond binnen, waarmee hij zijn elftal verzekerde van de overwinning.

Dankzij de zege op Celta klimt Atlético naar de tweede plaats in de Primera División. Dit gaat ten koste van Barcelona, dat zaterdag met 1-0 verloor bij Real Valladolid. Atlético heeft net zoveel punten als koploper Real Madrid, dat zondag nog thuis in actie komt tegen Levante.