Atlético overleeft in Bilbao dankzij uitblinkers Oblak en Griezmann

Atlético Madrid is na het bezoek aan Athletic de Bilbao nog altijd ongeslagen in de Primera División. De Madrilenen maakten na rust het verschil en wonnen met 1-2.

In Estadio San Mames waren beide ploegen lange tijd volledig in evenwicht. Er waren kansjes over en weer zonder dat het echt gevaarlijk werd. Eén moment van verslapping leek Atlético duur te komen staan. Filipe Luís verloor vlak buiten zijn eigen strafschopgebied de controle over de bal en haalde letterlijk op de rand van het zestienmetergebied de doorgebroken Raúl García neer. Tot woede van Diego Simeone ging de bal op de stip, maar de coach kon opgelucht ademhalen toen Jan Oblak fantastisch redde op de strafschop van Aritz Aduriz. De goalie heeft nu zes van de laatste tien penalty's gestopt.

De redding van de penaltykiller was cruciaal, wetende dat Atlético de laatste weken moeizaam scoort. Tegen Valencia en AS Roma kwam de ploeg van El Cholo niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, zaterdag werd bij de eerste wedstrijd in het Estadio Wanda Metropolitano met 1-0 gewonnen van Málaga. In die wedstrijd was Antoine Griezmann de matchwinner, woensdagavond had hij de rol van de grote creator.

Met een geweldige steekpass speelde Griezmann uit de draai Koke vrij. De middenvelder was niet zelfzuchtig en legde breed op Correa. De uitgekomen Kepa Arrizabalaga was al verslagen, waardoor het voor de Argentijn een koud kunstje was om de ban te breken in de 55ste minuut: 0-1.

De 0-1 van Ángel Correa.

De tijd begon al snel te dringen voor Athletic, dat steeds meer risico nam. In veel meer dan een goede kans voor García resulteerde dat niet. De aanvallende middenvelder knalde van dichtbij over. Enkele minuten later maakte Atlético aan de andere kant een einde aan de spanning. Weer draaide Griezmann geweldig open, dit keer zette hij Yannick Carrasco vrij voor de keeper. De Belg maakte het via de binnenkant van de paal af. De eretreffer van García kwam te laat om Atlético nog in grote problemen te brengen.

De 0-2 van Yannick Carrasco.

De nummer drie van vorig seizoen blijft door de 1-2 zege in het spoor van Barcelona. Atlético staat tweede, met vier punten achterstand op de Catalanen. Barcelona won dinsdagavond al met 6-1 van Eibar, terwijl Real Madrid later op de woensdag nog in eigen huis in actie komt tegen Real Betis. Als De Koninklijke wint, hebben de Madrileense topclubs beide elf punten.