Griezmann zorgt voor hoogtepunt Atlético-feest bij opening nieuw stadion

Reacties

Atlético Madrid heeft Wanda Metropolitano zaterdag ingewijd met een overwinning op Málaga: 1-0. Antoine Griezmann gaat de boeken in als de maker van het eerste doelpunt in de nieuwe thuishaven van de meervoudige Spaanse kampioen.

Griezmann zorgt voor hoogtepunt Atlético-feest bij opening nieuw stadion

Atlético Madrid wilde de eerste officiële wedstrijd in Wanda Metropolitano niet onopgemerkt voorbij laten gaan en plande de nodige festiviteiten rond het duel met Málaga. Om de na afloop geplande vuurwerkshow door te laten gaan, moest er echter wel worden gezegevierd. Ook trainer Diego Simeone meldde voorafgaand aan de confrontatie dat alleen de drie punten voor hem telden op deze bijzondere avond in de Atlético-historie.

Onder toeziend oog van koning Felipe VI nam Atlético Madrid meteen het initiatief. Los Colchoneros kregen daartoe ook alle gelegenheid van Málaga, dat een muur optrok voor het eigen doel.

Het lukte het stroef spelende Atlético maar niet om het vele balbezit om te zetten in kansen. Verder dan wat schoten van afstand van Ángel Correa en Koke kwam de thuisploeg aanvankelijk niet. Málaga beperkte zich hoofdzakelijk tot tegenhouden, al kreeg het via Borja Bastón de grootste kans voor rust. De Spanjaard zag zijn inzet worden gekeerd door Jan Oblak.

In de tweede helft verhoogde Atlético het tempo en na een uur was het de voor rust anonieme Griezmann die Wanda Metropolitano zijn eerste doelpunt schonk. De topscorer van het EK 2016 kwam goed voor zijn man om een uitmuntende voorzet van Correa binnen te schieten.

Atlético, waar het kind van de club Fernando Torres niet lang na de 1-0 inviel, bleef het duel controleren tegen het in aanvallend opzicht povere Málaga. Zonder verder veel mogelijkheden te creëren trok de thuisploeg de overwinning over de streep. Vlak voor tijd kwam Atlético nog goed weg: Oblak redde knap op een schot van Diego Rolán.

De goal van Antoine Griezmann:

Simeone's team bezit na vier speelrondes acht punten, vier minder dan Barcelona, maar drie meer dan Real Madrid. De Koninklijke speelt zondag nog tegen Real Sociedad. Atlético Madrid vervolgt La Liga woensdag met een pittige uitwedstrijd tegen Athletic de Bilbao. Volgende week zaterdag volgt een thuisduel met Sevilla.

Tot de festiviteiten behoorde een parachutespringer die voor de aftrap op het veld landde.
Tot de festiviteiten behoorde een parachutespringer die voor de aftrap op het veld landde.

Bekijk hier de rangen en standen in La Liga

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.