Atlético Madrid thuis ruim langs Deportivo La Coruña

Deportivo La Coruña was in Vicente Calderón geen partij voor Atlético Madrid. Na rust liepen Los Rojiblancos uit naar een 3-0 overwinning en blijven daarom in de race voor Europees voetbal.

Na een rommelige situatieproduceerde Juanito in de 22ste minuut al liggend de 1-0 voor Atlético Madrid, dat in het eerste kwart van de wedstrijd ook de dominerende ploeg was. Grote kansen kreeg de ploeg overigens voor rust niet tegen Deportivo La Coruña, maar dat beeld veranderde in de tweede helft.

Het koningskoppel voorin - Sergio Agüero en Diego Forlán - kreeg een aantal goede kansen op de 2-0, maar het duurde tot de 57ste minuut voordat Atlético de voorsprong verdubbelde. Forlán (foto) kopte binnen, nadat Deportivo-doelman Daniel Aranzubia een schot van Simão in eerste instantie nog knap had gekeerd.

Vier minuten later besliste Tiogo de wedstrijd definitief. De van Juventus gehuurde middenvelder profiteerde van een uitstekende actie van Tomas Ujfalusi en kon simpel de 3-0 binnentikken.

Door de zege komt Atlético op veertig punten uit dertig duels, waarmee de club tiende staat. De club uit Madrid heeft echter nog wel aansluiting met de subtop. Sevilla, dat de vierde plaats bezet heeft met nog acht wedstrijden te gaan acht punten voorsprong.