Barcelona benut de kansen wél tegen Athletic de Bilbao

Barcelona heeft Real Madrid op drie punten achterstand gezet. De ploeg van trainer Pep Guardiola boekte in eigen huis een eenvoudige overwinning op Athletic de Bilbao (4-1).

Net als woensdag tegen Arsenal (2-2) gaf Barça een ware voetbalshow weg. In tegenstelling tot de wedstrijd in Londen benutte Barcelona de kansen nu wel.

Jeffrén opende na bijna een half uur de score door bij de tweede paal een voorzet van Eric Abidal binnen te tikken. Nog voor rust kwam de thuisploeg op 2-0. Carles Puyol veroverde de bal en speelde Bojan Krkic aan, die de voorsprong vakkundig verdubbelde.

In de tweede helft kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en kregen zij een paar kansen op 2-1. Maar Bojan scoorde opnieuw en besliste de wedstrijd in de 59ste minuut door 3-0 te maken. Lionel Messi (Barcelona) en Markel Susaeta (Athletic) bepaalden de eindstand uiteindelijk op 4-1.

Barcelona staat nu op 77 punten uit dertig wedstrijden. Drie meer dan Real Madrid, dat zondag op bezoek gaat bij Racing Santander. Volgende week staat Real Madrid-Barcelona op het programma.