Atlético Madrid overklast tiental Celtic en grijpt de macht in poule van Feyenoord

Reacties

Atlético Madrid heeft dinsdag een klinkende zege geboekt op Celtic. De Schotten hielden de formatie van trainer Diego Simeone eerder nog op een gelijkspel, maar gingen in Madrid hard onderuit na een rode kaart voor Daizen Maeda. Atlético gaat door de zege weer aan kop in Groep E van de Champions League, tevens de poule van Feyenoord.

Atlético Madrid overklast tiental Celtic en grijpt de macht in poule van Feyenoord
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
6 - 0
Celtic
Celtic

Atlético had nog een appeltje te schillen met Celtic na het moeizame gelijkspel op Celtic Park (2-2). De Spanjaarden bleken dinsdag enkele maten te groot, al hielp het de Schotten ook niet bepaald dat Maeda halverwege de eerste helft de rode kaart kreeg. Daarvoor had Antoine Griezmann de score al geopend voor de thuisploeg. Zijn schot van buiten het strafschopgebied werd getoucheerd en belandde in de rechterhoek.

Bij de rode kaart van Maeda was er een rol voor Dennis Higler, de VAR van dienst bij het Champions League-duel. Hij attendeerde scheidsrechter Ivan Kruzliak erop dat de gele kaart die Maeda van hem kreeg voor een overtreding op Mario Hermoso niet genoeg was. De Slowaakse arbiter bekeek vervolgens de beelden en gaf de Japanse aanvaller alsnog rood. Atlético profiteerde vlak voor rust en maakte de 2-0. José María Giménez kopte terug na een voorzet van Griezmann en zag Álvaro Morata de 2-0 binnentikken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Griezmann zette zo de tweede goal van Atlético op en maakte na de rust zelf de derde. De Schotten werkte de bal nog met het hoofd weg na een voorzet van Pablo Barrios. De bal ging de lucht in en Griezmann twijfelde niet. Met een halve omhaal maakte hij zijn tweede goal van de avond. Niet lang daarna haalde Simeone hem naar de kant en tekende Samuel Lino voor de 4-0 met een prachtig schot in de verre hoek.

Atlético kende weinig mededogen voor Celtic, dat met tien man en een ruime achterstand al lang en breed verslagen was. De Spanjaarden gingen door met scoren en ook Morata maakte zijn tweede goal van de avond. Lino legde de bal klaar na een voorzet vanaf de rechterkant en de spits schoot zonder aarzeling snoeihard raak in de linkerbovenhoek: 5-0. Saúl Ñíguez verzorgde het slotakkoord met de zesde goal van Atlético, dat zo een klinkende zege boekte en weer aan kop gaat in Groep E.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Celtic
Meer over Celtic
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.