Atlético houdt druk op koploper Real dankzij zege op Elche

Atlético Madrid heeft uit tegen laagvlieger Elche geen fout gemaakt: 0-2. Atlético blijft hierdoor in het spoor van koploper Real Madrid, dat een punt meer heeft en zaterdagavond (20.00 uur) nog in actie komt tegen Celta de Vigo.

Elche, de nummer negentien in de Primera División, moest het tegen Atlético doen zonder Rotterdammer Garry Mendes Rodrigues, die geschorst was. Het doel van de Spaanse laagvlieger werd verdedigd door Przemysław Tyton, maar de Poolse doelman met een verleden bij Roda JC en PSV moest al in de zestiende minuut vissen. Een hard schot van José Maria Giménez (foto), die zijn eerste doelpunt maakte voor Atlético, zorgde voor de voorsprong van de bezoekers.

Vlak na rust gooide Mario Mandzukic het duel in het slot door raak te schieten in de korte hoek. Atlético kwam vervolgens niet meer in de problemen en won voor de vierde keer op rij in de Primera División. De regerend landskampioen klimt door de overwinning naar de tweede plaats, maar nummer drie Barcelona heeft een duel minder gespeeld en kan zondag met een overwinning op Espanyol weer langszij komen.