Atlético heeft dankzij gouden tandem Memphis niet nodig

Reacties

Atlético Madrid heeft de uitwedstrijd tegen laagvlieger Granada met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. Álvaro Morata groeide uit tot de matchwinner bij de Madrilenen, die nu weer Barcelona in de nek hijgen in de topvier van La Liga.

Atlético heeft dankzij gouden tandem Memphis niet nodig
© Pro Shots
Granada
Granada
0 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Atlético had twee uitputtingsslagen achter de rug. Tegen Real Madrid werd op 10 januari in de halve finale om de Spaanse Super Cup in de verlenging verloren. Vorige week donderdag maakte Atlético juist in de verlenging van de bekerwedstrijd tegen de stadgenoot het verschil. In die laatste derby was zowel Antoine Griezmann als Morata trefzeker. Laatstgenoemde mocht samen met Griezmann tegen Granada weer de voorhoede vormen en kreeg dus de voorkeur boven Memphis Depay.

Morata betaalde het vertrouwen van Diego Simeone in de 54ste minuut terug met een geweldige kopbal. Griezmann zag dat zijn aanvalspartner wat vrijheid had in het vijandelijke strafschopgebied en bediende de Spaanse spits met zijn 'zwakkere' rechter op maat. Morata stuurde de bal met zijn hoofd ogenschijnlijk moeiteloos richting de verre hoek: 0-1. Het was voor de 31-jarige Madrileen al zijn dertiende goal van het seizoen in La Liga. Alleen Real Madrid-ster Jude Bellingham en Girona-spits Artem Dovbyk hebben vaker gescoord in de Spaanse competitie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Atlético had het ook na die bevrijdende treffer van Morata niet makkelijk. Een doelpunt van Saúl Ñíguez werd afgekeurd vanwege buitenspel. De thuisploeg bleef hoop houden op een punt door het kleine verschil. Tijdens het slotoffensief van Granada zorgde invaller José María Giménez voor een hachelijk moment. De verdediger van Atlético wilde de man met zijn schouder terugspelen naar doelman Jan Oblak. Dat lukte, maar velen in Estadio Nuevo Los Cármenes vonden het verdacht veel op hands lijken. De roep om een strafschop werd weggewuifd, Atlético hield de nul.

Het team van Diego Simeone, die Memphis niet meer liet invallen, is weer de nummer vier van Spanje en heeft een achterstand van drie punten op nummer drie Barcelona.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
5
Athletic de Bilbao
34
17
10
7
55-33
+22
61
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.