Atlético en FC Porto maken faam waar met transfer Jackson

Reacties

De transfersoap rond Jackson Martínez is ten einde. De Colombiaanse aanvaller heeft zelf erkend dat hij zijn carrière bij Atlético Madrid vervolgt.

Atlético en FC Porto maken faam waar met transfer Jackson

'Ik kan bevestigen dat het rond is', zei Martínez na de uitschakeling door Argentinië in de strijd om de Copa América. De aanvaller refereerde daarmee aan zijn transfer naar Atlético Madrid, dat de gelimiteerde afkoopsom van 35 miljoen euro overmaakt aan FC Porto.

De officiële presentatie in Vicente Calderón en het bezegelen van de vierjarige verbintenis laten nog even op zich wachten. 'Ik ga met mijn familie vakantie vieren, voor ik naar Spanje ga voor de presentatie. Ik ben echt heel blij met mijn transfer naar Atlético. Ik zie het als een nieuwe uitdaging.'

Speculaties
Met de bevestiging van Martínez komt een einde aan alle speculaties over zijn toekomst. De Colombiaan werd aanvankelijk nadrukkelijk in verband gebracht met AC Milan, waarbij werd gesproken dat de overgang slechts een kwestie van tijd was. Ook Arsenal heette Martínez graag te willen inlijven.

Met het binnenhalen van Martínez slaagt Atlético er weer in een spits van naam voor zich te winnen. De Colombiaan komt namelijk in het rijtje Sergio Agüero, Diego Forlán, Radamel Falcao, Diego Costa en Mario Mandzukic.

FC Porto maakt op zijn beurt zijn faam van lucratief handelshuis waar. Want de Portugese club doet al jaren zeer goede transferzaken. Martínez staat vijfde in het rijtje van duurste uitgaande transfers bij FC Porto, dat afgelopen vier jaar een slordige 180 miljoen euro zag binnenkomen met alleen al de verkoop van Radamel Falcao (in 2011 naar Atlético), Hulk (in 2012 naar Zenit), James Rodríguez (in 2013 naar AS Monaco), en Eliaquim Mangala (in 2014 naar Manchester City).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.