Atlético boekt zege in Baskische modderpoel

Atlético Madrid heeft op bezoek bij Eibar een moeiteloze 1-3 zege geboekt. De wedstrijd werd afgewerkt op een bar slecht veld.

Delen van de grasmat stonden blank en in beide strafschopgebieden was nauwelijks een grasspriet te bekennen. Het had zijn weerslag op het niveau van de wedstrijd. Beide partijen kwamen niet verder dan geploeter en dat ging Atlético beter af dan Eibar.

Antoine Griezmann opende in de tiende minuut de score en was dertien minuten later de aangever bij het doelpunt van Mario Mandzukic. De Kroaat was drie minuten later van dichtbij weer trefzeker en daarmee besliste hij de wedstrijd. Federico Piovaccari maakte vlak voor tijd nog de 1-3 namens Eibar.

Atlético komt door de zege net als Barcelona op 47 punten, maar de Catalanen hebben nog een wedstrijd tegoed. Real Madrid heeft 51 punten en speelde ook een wedstrijd minder dan Atlético. Eibar staat achtste.