Atlético boekt broodnodige zege op weg naar PSV

Atlético Madrid heeft in de derde speelronde voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd gewonnen. Celta de Vigo had geen antwoord op het sterke spel van Atlético in de tweede helft: 0-4.

'Als we op deze manier doorgaan dan moeten we tegen degradatie gaan vechten', foeterde Antoine Griezmann na het doelpuntloze gelijkspel op bezoek bij Leganés. In de thuiswedstrijd tegen Deportivo Alavés was Atlético al niet verder gekomen dan 1-1 en ook op bezoek bij Celta de Vigo hadden de Madrilenen het allerminst makkelijk.

In de eerste helft kreeg Celta via Josep Señé en Theo Bongonda zelfs goede mogelijkheden tegen het normaal zo solide Atlético. Halverwege stond het echter nog 0-0 en kort na rust brak Koke de wedstrijd open. De middenvelder schoot van dichtbij fraai binnen uit een voorzet van Antoine Griezmann.

Het was nog maar het begin van een mooie middag voor de Fransman. Met nog twintig minuten tot het laatste fluitsignaal knikte Griezmann de bal in de verre hoek uit een voorzet van Saúl Ñíguez. Ook bij de 0-3 kwam de voorzet vanaf rechts. Dit keer was Juanfran de aangever. Griezmann kopte raak in de korte hoek. Het slotakkoord kwam op naam van Ángel Correa, die raak knalde na een pass van Koke.

Zo maakte Atlético in de tweede helft indruk in het uitduel met Celta, de Europa League-opponent van Ajax die nog altijd naar zijn eerste zege zoekt in de Primera División. Atlético heeft die inmiddels gevonden en kan met vertrouwen toewerken naar de Champions League-wedstrijd tegen PSV, dinsdag in Eindhoven.